روش های مختلف تهیه قهوه را بشناسیم
قهوه، نوشیدنی رایجی است که معمولاً آن را به صورت گرم مینوشند. جالب است بدانید که در طول سال، حدود 400 میلیارد فنجان قهوه، نوشیده میشود. این نوشیدنی مدرن تاریخی، در زمان صفویه، جای خود را به نوشیدنیهای روزانه ایرانیها باز کرد. تا قرن نوزدهم که چای نوشیدنی غالب مردم ایران شد، قهوه همچنان دوستداران زیادی داشت. امروزه در تمام کافیشاپها و قهوهسراها، این نوشیدنی نشاطآور جایگاه خاصی دارد. انواع متنوع آن روزبهروز رایج میشوند. شاید آشنایی با انواع و روشهای دم کردن قهوه، از علائق شما هم باشد.
انواع قهوه و طرز دم کردن آن
نوشیدن انواع قهوه از جمله قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و قهوه فوری شیر قهوه طرفداران زیادی پیدا کرده است. طرز دم کردن قهوه از اهمیت زیادی برخوردار است و در کنار نوع دانه قهوه، مقدار رست و میزان آسیاب آن، طعم نهایی قهوه را مشخص میکند.
لازم است همه این عوامل در انتخاب روش دم کردن قهوه در نظر گرفته شوند تا قهوهای با کیفیت و مطابق سلیقه شما آماده شود. همچنین دو عامل دیگری که باید در نظر گرفته شوند زمان و میزان هزینه شما هستند. تمام روشهای تهیه قهوه را به چهار دسته کلی تقسیم بندی کردهاند. تفاوت این روشها تنها به این نقطه بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه میکنند.
روش های دم کردن قهوه کدام هستند؟
احتمالاً هر چند وقت یکبار که به کافه میروید و طعم قهوه واقعی را میچشید، با خودتان میگویید کاش میشد هر روز چنین قهوه با کیفیتی میخوردید. حق با شماست قهوه فوری به هیچوجه عطر و طعم قهوه واقعی را ندارد. علاوه بر آن خیلی از این ساشههای قهوه آماده، مقدار زیادی شکر دارند که به هیچوجه برای سلامتی مفید نیستند.
این روزها روشهای مختلفی برای تهیه قهوه هست این روشها آنقدر زیاد هستند که ممکن است روزها و هفتهها به دنبال بهترین روش دم کردن قهوه باشید. در آخر هم سرگردان تر از قبل، از تهیه قهوه منصرف شده و به قهوه فوری قانع شوید.
حقیقت این است که روشهای دم کردن قهوه، بسیار ساده و لذتبخش هستند:
روش دم کردن قهوه ترک
فرنچ پرس
موکا پات
اسپرسو ساز
قهوه دمی
دم کردن قهوه با قهوه ساز
قهوه ترک و قهوه فرانسه، دو روش تهیه قهوه
احتمالاً بارها اسم قهوه ترک و قهوه فرانسوی را شنیده اید در واقع نام دو روش مختلف تهیه قهوه هستند قهوه ترک در قهوه جوش مسی تهیه میشود اما قهوه فرانسوی یا در فرنچ پرس یا در قهوه ساز فیلتری تهیه می شود. برای تهیه قهوه ترک دانه های قهوه کاملاً به صورت پودر آسیاب می شوند آسیاب قهوه باید آنقدر ریز باشد که تقریباً شبیه به پودر کاکائو شود از هر نوع قهوه ای می توان استفاده کرد.
راهنمای روش های مختلف تهیه قهوه
راهنمای روش تهیه قهوه ترک
آسیاب: خیلی ریز و تقریبا پودری
رست: تیره
زمان دم آوری: ده دقیقه
سطح مهارت: آسان
طعم و غلظت: تلخ، غلیظ و سنگین
راهنمای روش تهیه قهوه فرنچ پرس
آسیاب: درشت
رست: مدیوم یا تیره
زمان دم آوری: ده دقیقه
سطح مهارت: آسان
طعم و غلظت: معطر و نهچندان تلخ
راهنمای روش تهیه موکاپات
آسیاب: ریز
رست: مدیوم یا مدیوم تیره
زمان دم آوری: ۵۰ دقیقه
سطح مهارت: نسبتا آسان
طعم و غلظت: طعم تلخ و شدید
راهنمای تهیه قهوه با اسپرسو ساز
آسیاب: ریز
رست: مدیوم یا مدیوم تیره
زمان دم آوری: ۱۵ تا ۴۰ دقیقه
سطح مهارت: بستگی به نوع قهوه ساز دارد.
طعم و غلظت: خوش طعم و قوی
روش تهیه قهوه ترکی
روش ترکی یکی از روش های قدیمی تهیه قهوه است که هنوز در خاورمیانه آفریقای شمالی ترکیه و یونان به کار میرود. در روش تهیه قهوه به روش ترکی قهوه را به همراه آب داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به جوش آید.
در این روش دانههای قهوه باید به ریزترین اندازه ممکن آسیاب شده باشند. ابتدا آب سرد را درون قهوه جوش بریزید. به ازای هر فنجان قهوه معادل سه چهارم فنجان را با آب سرد پر کرده و داخل قهوه جوش بریزید.
سپس به ازای هر فنجان قهوه خوری آب، دو قاشق چای خوری پودر قهوه آب اضافه کنید. در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چایخوری پودر قهوه یک قاشق چای خوری شکر هم به قهوه اضافه کنید. وقتی شکر در آب حل شد اجاق گاز را روشن کنید و با شعله متوسط و کم حدود دو دقیقه بگذارید قهوه شروع به حباب زدن از کنارهها کند.
جمع شدن حبابها روی سطح قهوه اصطلاحاً خامه قهوه نام دارد. در این مرحله قهوه را از روی حرارت بردارید تا حرارت فروکش کند. قهوه جوش را مجدداً و به آرامی روی شعله کم قرار دهید و سه بار این عمل را تکرار نمایید تا خامه قهوه قوام بیاید.
سپس قهوه را به آرامی در فنجان بریزید و میل کنید.
قهوه سرد دم(Coldbrew)
کلد برو یا قهوه سرد دم در سالهای اخیر، بین علاقمندان به قهوه، طرفداران زیادی پیدا کرده است. احتمالا برای شما هم گاهی پیش آمده که احساس میکنید به یک نوشیدنی انرژیبخش نیاز دارید؛ اما تمایلی به نوشیدن قهوه گرم ندارید.
قهوه سرد دم را قهوه عصارهگیریشده در آب سرد مینامند. فرآیند آمادهسازی قهوه سرد دم، زمان زیادی میبرد. حدود ۲۴ ساعت دانههای قهوه در آب سرد میمانند تا روغن و عصاره آنها خارج شود. در این مدت، کافئین بیشتری آزاد میشود و در نتیجه، کافئین موجود در قهوه دم سرد، بیشتر است.
قهوه Coldbrew خاصیتهای زیادی برای افزایش انرژی بدن، رفع خستگی، تقویت حافظه و کمک به لاغری دارد.
روش تهیه قهوه سرد دم
روشها و وسایل زیادی برای تهیه قهوه کلد برو وجود دارد؛ اما برخی از آنها، برای مصرفکننده خانگی، در دسترس نیست. سادهترین روش برای تهیه قهوه سرد دم در منزل را بررسی میکنیم:
یک ظرف شیشهای دهان گشاد تهیه کنید که حداقل ۵۰۰ میلی لیتر آب را در خود جای دهد. به ازای هر ۵۰۰ سی سی آب، ۵۰ تا ۶۰ گرم قهوه را بهصورت کاملا درشت آسیابشده، در ظرف بریزید، سپس آب سرد را به آن اضافه کنید. ترکیب آب و قهوه را به آرامی هم بزنید تا محلول نسبتاً یکدستی حاصل شود. سپس درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید. بعد از این زمان محلول حاصل را به وسیله صافی ریز، فیلتر کنید و ذرات درشت قهوه را جدا نمایید. برای حصول نتیجه بهتر، میتوانید تا دو یا سه مرتبه قهوه عصاره گیری را صاف کنید. این قهوه تا دو هفته در یخچال قابل نگهداری است.
قهوه جوش های خانگی
این قهوه جوش ها مخصوص تهیه قهوه فرانسه هستند و معمولی ترین نوع قهوه جوش برقی بهشمار میآیند. قهوه تهیه شده این نوع قهوه جوش، قهوه فرانسه است. با توجه به قیمت مناسب این قهوه جوشها در اکثر خانهها مورد استفاده قرار میگیرند.
از این نوع قهوه جوش برای تهیه چایی هم میتوان استفاده کرد. برخی از قهوه سازها که اسپرسو هم درست می کنند، مدل پیشرفته طرح قهوه جوش هستند و به شیر بخار مجهز هستند.
طرفداران قهوه و قهوه ساز در حال افزایش هستند.
قهوه پس از نفت، دومین مایع پرطرفدار جهان است. مصرف منظم قهوه، خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۴۹ درصد کاهش میدهد. مصرف نامنظم قهوه می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۲۹ درصد کاهش دهد. ترکیبات موجود در قهوه از جمله منیزیم و پتاسیم به سوخت و ساز قند در بدن کمک می کند. خواص قهوه باعث شده است که بر تعداد طرفداران قهوه و قهوه ساز هر روز افزوده بشود و ابتکارات زیادی در این خصوص
صورت بگیرد.
[…] >>روش های مختلف تهیه قهوه<< […]
[…] مختلف مورد استفاده قرار داد و به نوآوری بیشتری در دم کردن قهوهتان اجازه […]
[…] روش های مختلف تهیه قهوه را بشناسیم […]